Crowdfunding voor sportverenigingen

Crowdfunding voor Sportverenigingen

Crowdfunding is dé nieuwe manier van fondsenwerving. Met crowdfunding haalt u geld binnen voor uw club of sportvereniging door beroep te doen op de crowd. De crowd kan bestaan uit leden van de club, familieleden en vrienden, maar ook mensen buiten het directe netwerk kunnen op deze manier bij de club betrokken worden. Er zijn vier verschillende manieren waarop je crowd kan investeren in de club:

  • Donatie: de crowd schenkt het geld, zij krijgen daar niets voor terug.
  • Uitlenen: de crowd leent het geld uit en krijgt dit geld na enige tijd terug inclusief rente. Zeker in combinatie met schenkingen kunnen hier enorme besparingen voor clubs worden gerealiseerd
    Ook hier hoeft u het wiel niet meer uit te vinden en is alle documentatie en automatisering beschikbaar. Meer informatie is te vinden op www.obligatieplan.nl.
  • Participatie: de waardeontwikkeling van het project wordt gedeeld met de crowd
  • Sponsoring: de crowd investeert geld en krijgt daar een niet-financiële beloning voor terug, bijvoorbeeld een vaste zitplek in de tribune.

Crowdfunding voor Clubs biedt een kant-en-klaar platform waarmee een club direct geld kan inzamelen voor één of meerdere doelen. Dit platform is eenvoudig aan de clubsite te koppelen zodat mensen met enkele muisklikken gemakkelijk kunnen betalen via de site. Daarnaast kan dit platform makkelijk gepromoot worden via social media of via de mail.

Waarom zou u gebruik maken van Crowdfunding voor Clubs?

Crowdfunding voor clubs maakt crowdfunding met donaties en obligaties mogelijk. Donaties kunnen worden gedaan via iDEAL, voor obligaties kunnen geïnteresseerden zich online aanmelden. Dit digitale systeem maakt crowdfunding voor sport, cultuur en goede doelen erg aantrekkelijk.

Met het no-cure-no-pay-model gaan de kosten niet uit voor de baten en kunnen alle investeringen snel en veilig verwerkt worden. Crowdfunding voor Clubs kan gebruikt worden voor meerdere doelen en alle donaties en obligatie-inschrijvingen zullen worden geregistreerd. Daarnaast heeft u een handig overzicht met live tussenstanden. Er zijn dus eigenlijk geen redenen om Crowdfunding voor Clubs niet te gebruiken!

Heeft u behoefte aan een voorbeeld? Dan kunt u via www.crowdfundingvoorclubs.nl/demo een demo-omgeving bekijken. Hierin kunt u zien hoe het portaal eruit komt te zien wanneer u een actie bent gestart  Daarnaast kunt u bij voorbeeldacties zien waar u allemaal aan moet denken bij het realiseren van een crowdfunding actie. Hier ziet u uitgewerkte voorbeelden voor een kunstgrasveld, led-verlichting, tribune etc. Uiteraard biedt crowdfunding ook voor cultuur en goede doelen veel kansen.

Wilt u dit systeem ook binnen uw club gaan gebruiken? U kunt binnen een week aan de slag!

Crowdfunding voor Clubs is een initiatief van SponsorVisie.

FAQ

Klik hier voor de meest gestelde vragen en antwoorden