Crowdfundingaanvraag

Crowdfunding is dé nieuwe manier van fondsenwerving. Wilt u deze mogelijkheid ook binnen uw vereniging kunnen benutten? Crowdfunding voor clubs biedt een kant-en-klaar platform waarbij alles is geregeld: elektronische betaling via Mollie, automatische donatieregistratie en live tussenstanden. U kunt binnen no time aan de gang!

Het Crowdfunding voor clubs platform kunt u nu geheel zonder voorinvestering aanvragen.

Het platform kent twee kostencomponenten.
1. De kosten voor de elektronische betaling door de donateurs via Mollie (vb. iDEAL: € 0,30).
2. 7,5% kosten voor het platform en de administratie.

Deze worden in mindering gebracht op het door de donateur gedoneerde bedrag. Wordt er € 40,- gedoneerd dan komt er derhalve € 36,70 op uw rekening.

Wij raden u dan ook om het doelbedrag van campagnes 10% hoger te stellen dan de daadwerkelijke kosten. Dus als de beoogde trainingspakken voor uw team € 800,- kosten, raden wij aan om € 880,- als doelbedrag op te geven.
De variabele kosten afkopen

Het is ook mogelijk om de variabele kosten af te kopen. Verwacht u meer dan € 15.327,- op te halen? Dan is het interessanter om de variabele kosten (7,5%) af te kopen. Dit kan met een licentie van € 950,- per jaar. Hoe hoog het bedrag ook is dat u ophaalt, u hoeft alleen nog maar de iDEAL-kosten af te dragen. Voor licentiehouders van SponsorVisie of Obligatieplan.nl geldt hierop een korting van € 200,-. U kunt meerdere campagnes (tot een maximum van 25) starten in een jaar.

Afkopen is erg handig bij de financiering van een clubhuis, de aanleg van een veld, de organisatie van een sponsorloop met veel deelnemers of indien u meerder kleinere doelen wil laten verwezenlijken.

Ook een eigen crowdfundingpagina voor jouw vereniging?

Vul onderstaand contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

No-Cure-No-Pay licentie (7,5% voor het platform en de administratie)
Voordeellicentie Crowdfunding voor Clubs (Verwacht u meer dan € 15.327,- op te halen? Dan is het interessanter om de 7,5% af te kopen. Dit kan met de Voordeellicentie van € 950,- per jaar. (excl. BTW). In beide gevallen zijn wel transactiekosten van Mollie van toepassing. Het benodigde account bij Mollie is in enkele minuten en zonder kosten via www.mollie.nl aan te vragen.