Crowdfunding voor sport en meer!

Crowdfunding is de nieuwe trend in fondsenwerving. Crowdfunding voor Clubs werkt heel simpel het is gratis te starten en zo geactiveerd!

Crowdfunding voor Clubs biedt een kant-en-klaar platform waarmee een organisatie direct geld kan inzamelen voor één of meerdere doelen. Het is eenvoudig aan de website te koppelen en je kan het platform vervolgens eenvoudig promoten via Social Media, e-mail en uiteraard de eigen website.

Betaling gaat via iDEAL, de financiële afwikkeling volledig electronisch en de donaties worden live verwerkt.

Juist dit digitale karakter maakt Crowdfunding voor sport zo interessant. Helemaal omdat de kosten eens níet voor de baten uitgaan. Met het no-cure-no-pay-model gaan de kosten niet uit voor de baten en kunnen alle investeringen snel en veilig verwerkt worden. Crowdfunding voor Clubs kan gebruikt worden voor meerdere doelen en alle donaties en obligatie-inschrijvingen zullen worden geregistreerd. Daarnaast heeft u een handig overzicht met live tussenstanden. Er zijn dus eigenlijk geen redenen om Crowdfunding voor Clubs niet te gebruiken!

Heeft u behoefte aan een voorbeeld? Dan kunt u via www.crowdfundingvoorclubs.nl/demo een demo-omgeving bekijken. Hierin kunt u zien hoe het portaal eruit komt te zien wanneer u een actie bent gestart  Daarnaast kunt u bij voorbeeldacties zien waar u allemaal aan moet denken bij het realiseren van een crowdfunding actie. Hier ziet u uitgewerkte voorbeelden voor een kunstgrasveld, led-verlichting, tribune etc. Uiteraard biedt crowdfunding ook voor cultuur en goede doelen veel kansen.

Wilt u dit systeem ook binnen uw club gaan gebruiken? U kunt binnen 2 dagen aan de slag!

Vraag direct een eigen platform aan. Zonder voorinvestering en risico.

Crowdfunding voor Clubs helpt u met het behalen van succes!

Met een platform van Crowdfunding voor Clubs wordt het een stuk makkelijker om succesvol te crowdfunden. Aan alles is gedacht:

Ambassadeurs maken werving makkelijk!
Vele handen maken licht werk. Bij Crowdfundingvoorclubs.nl kunnen individuen, maar ook teams zich als ‘ambassadeur’ achter een campagne scharen. Ze maken een eigen wervingspagina onder een campagnepagina en beginnen vervolgens met werven. Zo kunnen alle teamleden een eigen pagina onder het team doel maken. Net zoals bij Alpes d’Huzes!

Organiseer een sponsorloop
Hoe laat je alle deelnemers van een sponsorloop eenvoudig geld inzamelen? Dat is vaak een uitdaging. Crowdfunding voor Clubs biedt de oplossing! Doordat onder een campagne alle ambassadeurs een eigen pagina kunnen maken is dit kinderlijk eenvoudig. Alle donaties kunnen aan een specifieke ambassadeur worden gekoppeld. Totaaltellingen en telling per ambassadeur worden automatisch geregeld.

Evenementen
Ook kan je verschillende activiteiten organiseren om geld op te halen. Organiseer bijvoorbeeld een familie- of spelletjesdag waarbij mensen inschrijfgeld moeten betalen om mee te mogen doen. Deze dagen trekken veel mensen, vaak ook van buitenaf. Maak op deze dagen promotie voor je crowdfunding actie en zorg dat mensen ter plekke geld kunnen doneren.

De club kan een feest organiseren waar de leden kaarten voor kunnen verkopen. Een deel van de opbrengsten van die avond zou je dan kunnen gebruik voor de crowdfunding actie.

Promotie via sociale media
Het activeren van je netwerk is essentieel bij crowdfunding. Bij Crowdfunding voor Clubs zijn de crowdfundingpagina’s eenvoudig te delen via sociale media. Doordat ambassadeurs een eigen ambassadeurspagina hebben kunnen ze makkelijk donaties werven binnen hun netwerk via hun Facebookpagina, Twitteraccount of e-mail. Spread the word!

Communicatie
Er zijn vele manieren om de crowdfunding actie te communiceren. De welbekende manieren zijn natuurlijk via een nieuwsbrief en op de website, maar ook via social media kun je op veel manieren communiceren. Om ervoor te zorgen dat de actie veel gedeeld wordt op Facebook, kan je bijvoorbeeld een winactie aanmaken.  Uit alle mensen die het bericht liken en delen wordt dan een winnaar gekozen van bijvoorbeeld een leuk trainingspak.

Voorbeeld: (naam vereniging) is  toe aan een nieuwe tribune en daarbij hebben wij uw bijdrage hard nodig! Daarom zijn wij een crowdfunding campagne gestart om deze wens te realiseren. Doneren kan al vanaf 5 euro inclusief een leuke tegenprestatie! Doneer nu op (link platform) en wie weet zien we u binnenkort in onze nieuwe verwarmde tribune!

Onder degene die dit bericht liken en delen wordt op (datum) een mooi trainingspak verloot!

Daarnaast kan je de donateurs een bedankje geven via social media wanneer zij een donatie hebben gedaan. Maak dit bedankje zo leuk en origineel dat mensen het gaan delen en liken. Vraag een reclamebureau (sponsor) om een leuk ontwerp te maken voor een bedankje.

Vraag een gratis plan van aanpak aan!

Wij hebben een gratis plan van aanpak gemaakt om je te helpen.