Crowdfunding voor sport en meer

Crowdfunding is dé nieuwe manier van fondsenwerving. Met crowdfunding haalt u geld binnen voor uw club of sportvereniging door beroep te doen op de crowd. De crowd kan bestaan uit leden van de club, familieleden en vrienden, maar ook mensen buiten het directe netwerk kunnen op deze manier bij de club betrokken worden. Er zijn vier verschillende manieren waarop je crowd kan investeren in de club:

  • Donatie: de crowd schenkt het geld, zij krijgen daar niets voor terug.
  • Uitlenen: de crowd leent het geld uit en krijgt dit geld na enige tijd terug inclusief rente. In combinatie met schenkingen kunnen hier enorme besparingen voor clubs worden gerealiseerd. Meer informatie is te vinden op www.obligatieplan.nl.
  • Participatie: de waardeontwikkeling van het project wordt gedeeld met de crowd
  • Sponsoring: de crowd investeert geld en krijgt daar een niet-financiële beloning voor terug, bijvoorbeeld een vaste zitplek in de tribune.

Crowdfunding voor Clubs biedt een kant-en-klaar platform voor donatiecrowdfunding en sponsoring waarmee een club direct geld kan inzamelen voor één of meerdere doelen. Dit platform is eenvoudig aan de clubsite te koppelen zodat mensen met enkele muisklikken gemakkelijk kunnen betalen via de site. Daarnaast kan dit platform makkelijk gepromoot worden via social media of via de mail.

Ambassadeurs

Vele handen maken licht werk. Ga aan de slag als groep en kijk wie het meeste ophaalt.

iDEAL betalen

Veilig en snel betalen met iDEAL

Live tussenstanden

Een handig overzicht op uw site met live tussenstanden van de crowdfund actie.

Binnen 2 dagen live

Als de aanvraag is goedgekeurd staat het platform al binnen 2 dagen live.

Vraag een gratis plan van aanpak aan!

Wij hebben een gratis plan van aanpak gemaakt om je te helpen.

Successen

Inmiddels zijn al veel partijen succesvol met Crowdfunding voor Clubs. Hierbij een paar voorbeelden:

caret-down caret-up caret-left caret-right
R.K.S.U Okeanos

Op 22 maart 2016 om 13.30uur lanceerde Okeanos haar crowdfundingcampagne voor nieuwe barkrukken. Om  14.49uur was het doel van €1000,-  al bereikt. Lees meer

Roeivereniging Orca

Roeivereniging Orca had de pech dat een van de boten tijden een windhoos van de trailer afwaaide. Geld voor een nieuwe boot was er niet. De oplossing: Crowdfunding. Lees meer

Nederlands Frisbee Team

Het Nederlands Beach Frisbee Team had zich voor het WK in Dubai gekwalificeerd. Geweldig natuurlijk! Maar dat kost wel geld. Er was totaal € 20.000,- nodig en omdat de teamleden (16) studenten zijn konden ze dat onmogelijk zelf ophoesten. Lees meer

€5.403.240

Opgehaald met crowdfunding en obligaties

535

Sportorganisaties geholpen aan nieuwe inkomsten

Ook een eigen crowdfundingpagina voor jouw vereniging?

Vul onderstaand contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

No-Cure-No-Pay licentie (7,5% voor het platform en de administratie)
Voordeellicentie Crowdfunding voor Clubs (Verwacht u meer dan € 15.327,- op te halen? Dan is het interessanter om de 7,5% af te kopen. Dit kan met de Voordeellicentie van € 950,- per jaar. (excl. BTW). In beide gevallen zijn wel transactiekosten van Mollie van toepassing. Het benodigde account bij Mollie is in enkele minuten en zonder kosten via www.mollie.nl aan te vragen.