Crowdfunding is dé nieuwe manier van fondsenwerving. Met crowdfunding haalt u geld binnen voor uw club of sportvereniging door beroep te doen op de crowd. De crowd kan bestaan uit leden van de club, familieleden en vrienden, maar ook mensen buiten het directe netwerk kunnen op deze manier bij de club betrokken worden. Er zijn vier verschillende manieren waarop je crowd kan investeren in de club:

  • Donatie: de crowd schenkt het geld, zij krijgen daar niets voor terug.
  • Uitlenen: de crowd leent het geld uit door een obligatie af te nemen en krijgt dit geld conform overeengekomen aflossingsschemA terug inclusief rente. In combinatie met schenkingen kunnen hier enorme besparingen voor clubs worden gerealiseerd. Meer informatie is te vinden op www.obligatieplan.nl.
  • Participatie: de waardeontwikkeling van het project wordt gedeeld met de crowd
  • Sponsoring: de crowd investeert geld en krijgt daar een niet-financiële beloning voor terug, bijvoorbeeld een vaste zitplek in de tribune.

Crowdfunding voor Clubs biedt een kant-en-klaar platform voor donatiecrowdfunding en sponsoring waarmee een club direct geld kan inzamelen voor één of meerdere doelen. Dit platform is eenvoudig aan de clubsite te koppelen zodat mensen met enkele muisklikken gemakkelijk kunnen betalen via de site. Daarnaast kan dit platform makkelijk gepromoot worden via social media of via de mail.

Kant-en-klaar platform
Crowdfunding voor clubs biedt een kant-en-klaar platform waarbij alles is geregeld

iDEAL betalen
Veilig en snel betalen met iDEAL

Live tussenstanden
Een handig overzicht op uw site met live tussenstanden van de crowdfund actie.

Binnen 2 dagen live
Als de aanvraag is goedgekeurd staat het platform al binnen 2 dagen live.

Vraag een gratis plan van aanpak aan!

Wij hebben een gratis plan van aanpak gemaakt om je te helpen.

Wat we doen

Crowdfunding voor clubs kan gebruikt worden om geld voor je vereniging op te halen. Dit kunnen donaties zijn, maar sponsoring.

Crowdfunding bij uw club

Crowdfunding is dé nieuwe manier van fondsenwerving. Wilt u deze mogelijkheid ook binnen uw vereniging kunnen benutten? Crowdfunding voor clubs biedt een kant-en-klaar platform waarbij alles is geregeld: betalen via iDEAL, automatische donatieregistratie en live tussenstanden. U kunt binnen no time aan de gang!

Lees meer

Doelen van groot tot klein

Van een nieuw clubhuis of een trainingsstage tot trainingspakken. Met Crowdfunding voor Clubs kunt u doelen, groot of klein, crowdfunden. Alle goede initiatieven die binnen uw club leven kunnen op deze manier gefinancierd worden. De werving gebeurt door de belanghebbenden zelf. Het team zorgt zelf voor de financiering van de eigen trainingsstage!

Lees meer

Elk individu of team een eigen doel

Elke club heeft een eigen platform. Op dit platform kunnen meerdere doelen gepromoot worden. Een centraal clubdoel, zoals een nieuw kunstgrasveld. Maar ook het doel van een individueel team, zoals nieuwe trainingspakken. Na goedkeuring door de club krijgen deze initiatieven een plek op het platform en kan de werving beginnen.

Lees meer

€5.403.240

Opgehaald met crowdfunding en obligaties

535

Sportorganisaties geholpen aan nieuwe inkomsten

Successen

Inmiddels zijn al veel partijen succesvol met Crowdfunding voor Clubs. Hierbij een paar voorbeelden:

caret-down caret-up caret-left caret-right
R.K.S.U Okeanos

Op 22 maart 2016 om 13.30uur lanceerde Okeanos haar crowdfundingcampagne voor nieuwe barkrukken. Om  14.49uur was het doel van €1000,-  al bereikt. Lees meer

Roeivereniging Orca

Roeivereniging Orca had de pech dat een van de boten tijden een windhoos van de trailer afwaaide. Geld voor een nieuwe boot was er niet. De oplossing: Crowdfunding. Lees meer

Nederlands Frisbee Team

Het Nederlands Beach Frisbee Team had zich voor het WK in Dubai gekwalificeerd. Geweldig natuurlijk! Maar dat kost wel geld. Er was totaal € 20.000,- nodig en omdat de teamleden (16) studenten zijn konden ze dat onmogelijk zelf ophoesten. Lees meer

Bekijk de demo omgeving!

Hoe komt het er nou uit te zien een platform van Crowdfunding voor Clubs? Kijk even rond in onze demo omgeving.

Ook een eigen crowdfundingpagina voor jouw vereniging?

Vul onderstaand contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

No-Cure-No-Pay licentie (7,5% voor het platform en de administratie)
Voordeellicentie Crowdfunding voor Clubs (Verwacht u meer dan € 15.327,- op te halen? Dan is het interessanter om de 7,5% af te kopen. Dit kan met de Voordeellicentie van € 950,- per jaar. (excl. BTW). In beide gevallen zijn wel transactiekosten van Mollie van toepassing. Het benodigde account bij Mollie is in enkele minuten en zonder kosten via www.mollie.nl aan te vragen.